Sushi Barendrecht, het is in Nederland al een razende trend. Op apps zoals Thuisbezorgd en Deliveroo vind je vaak al een enorm aanbod aan verschillende sushi restaurants. De Japanse keuken heeft veel authentieke smaken die overal in Nederland terug te vinden zijn. De combinatie van rijst met zeewier is heerlijk, maar tegenwoordig vind je de meest gekke combinaties. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat! Elke soort sushi heeft ook weer een andere naam. Die namen kunnen nog wel eens onduidelijkheid geven bij mensen. Ook bestaat er naast 'gewone' sushirollen ook nog andere sushi soorten. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden op het gebied van sushi!

De verschillende soorten sushi

Je ziet steeds meer dat de Japanse keuken zich uitbreidt en ontwikkelt. Zo worden er steeds meer combinaties gemaakt samen met de rijst, groentes en zeewier. Niet alleen vis en vlees wordt meer tussen de sushirollen gebruikt, maar ook kipnuggets en loempia's worden in de rollen gebruikt. Je vindt de gekste combinaties, maar het is heerlijk! Steeds vaker zie je dat de menukaart van sushi restaurants steeds meer worden uitgebreid. Het blijft niet meer bij vis, rijst en groentes, maar er komen ook gerechten bij zoals gefrituurde garnaal, inktvis of loempia's. Ook kan je tegenwoordig poke bowl's verkrijgen bij sushirestaurants. Deze kan je zelf samenstellen met eigen groentes, vlees, vis en rijst. Dit valt ook allemaal onder sushi. Genoeg keuze dus!

Voor welke sushi soorten ga jij?

Er valt dus te concluderen dat de menukaarten bij verschillende sushi restaurants steeds uitgebreider worden. Er komt steeds meer keuze en vaak ook in bijzondere combinaties. De trend van het moment is het zelf samenstellen van een poke bowl. Ook andere toppings en elementen die je toevoegt aan een sushirol komen steeds vaker voor. Het is ook heerlijk om af en toe wat anders te eten dan alleen maar zalm en krab, toch?

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *