Plan je een reis naar Nederland? Afgezien van de bloemen, de fietsen, de molens en de kaasmarkt; moet je hebben nagedacht over het heerlijke eten dat dit prachtige land te bieden heeft. Welnu, de meeste Nederlandse gerechten zijn vullend en warm om te helpen met de koude winters. Om je te helpen bij jouw jacht, is hier een lijst met traditionele Nederlandse keukens die je zou moet proberen.

 

Worstenbroodjes

Vergeet niet om dit voortreffelijke gerecht van de Ballenkoning te proberen. Een andere bekende Nederlandse keuken zijn de worstenbroodjes in Eindhoven. Meestal bereid met witbrooddeeg en gekruid varkensgehakt, worden deze broodjes het hele jaar door en bij elke gelegenheid door de Nederlanders gegeten.

 

Erwtensoep / snert

Erwtensoep of snert is een traditioneel Nederlands gerecht dat als hoofdmaaltijd wordt geserveerd. Dikke en hartige erwtensoep wordt geserveerd met stukjes worst en groenten. Het wordt meestal tijdens de winter geconsumeerd. Een dag nadat de soep is gekookt, wordt de soep dikker en wordt er meer vlees aan toegevoegd, waarna het snert wordt.

Hutspot

Zoals de naam al doet vermoeden, is hutspot een heerlijke samenraapsel van groenten in een gerecht. Het is een winters Hollands gerecht gemaakt met aardappelpuree, wortelen en uien dat meestal met vlees erbij wordt geserveerd.

 

Stamppot

Stamppot, geen verre neef van Hutspot, bevat in wezen aardappelpuree met groenten. Het wordt geserveerd met jus, rookworst en spekreepjes erbij.

 

Bruine bonensoep

Weer een overheerlijke wintersoep die urenlang langzaam wordt bereid. De soep bevat ingrediënten zoals bruine bonen, verschillende soorten vlees, groenten en kruiden zoals tijm, jeneverbessen en kruidnagel.

 

Pannekoeken

Het zal je verbazen dat pannenkoeken in Nederland bij het avondeten worden gegeten en niet bij het ontbijt. De pannenkoeken hier zijn groot genoeg om een grote ​​koekenpan met te bedekken. Pannenkoekenrestaurants serveren pannenkoeken met een grote verscheidenheid aan opties, bijvoorbeeld; Siroop, kaas, spek, poedersuiker en vullingen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *